Színes raguleves
Az történt, hogy a napokban a hűvös idő inspirált egy kis ízes leves megalkotására.
Megnéztem, hogy mi van itthon és összedobtam a következőt:
Pörivel indult a dolog. Itt éppen csirkemell, mert "A" vércsoportos lévén, nekem nincs hasznos vagy ajánlott húsféle, csak semleges. Ez pedig a csirke és a pulyka, amit nem kedvelek, ezért az előbbit választottam. Igazán épp a vércsoportom miatt sosem voltam húsimádó, nem igénylem napi szinten. Szóval kókuszolajon indult klasszikus pöri. Módjával kapta csak a zsiradékot, mert szénhidrát típusú lévén egyáltalán nem szeretem, nem is tolerálom, ezért kerülöm a zsíros, nehéz ételeket. Zsírigényem egyébként mindössze 15 %. Míg rotyogott, megtisztítottam és felaprítottam a zöldségeket: sárga és fehérrépát és kivettem a hűtőből az előző napi főtt krumpli kockákat. Ennek azért van jelentősége, mert a hűtött krumpli rezisztens keményítőket tartalmaz, ami szemben a frissen készülttel, nem okoz szélsőséges kilengéseket inzulin terén. Legalább is addig nem, amíg csak éppen meg lesz langyítva. Beletettem a pörkölt mellé a zöldségeket, majd később (fagyasztott, mert az volt itthon) brokkoli és karfiol zöld - fehér, friss színű keverékét. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi bőven ellepte és együtt buliztak tovább. Amikor késznek nyilvánítottam és kicsit állva hűlni hagytam művemet, átszedtem a lábosba vagy lábasba - időnként nem tudom követni az aktuális helyesírási szabályokat (sajnos), szóval a főzőedénybe - a hideg krumplit, mert annak elég hőkezelést adott a környezete, megőrizve így, fent említett hasznos tulajdonságát. Dúsítottam kókusztejszínnel, bőven megszórtam tárkonnyal és ennyi. Finom lett. Nem mellesleg a nekem kimért jótékony hatású, ezért javasolt alapanyagokból készült.
Ha kedvet kaptatok kipróbálni, jó étvágyat kívánok hozzá. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, tartalmas, melegítő hatású fogás lesz.